Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η κατάρα των Ελλήνων - του πιτσιρίκου

Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2012

Share

& Comment

Ανήμερα της δημοσίευσης της περίφημης λίστας Λαγκάρντ από το HotDoc και τον Κώστα Βαξεβάνη, παραμονή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2012, ανακοινώθηκε η αυτεπάγγελτη δίωξή του από την Εισαγγελία. Αντί να τον επαινέσουν θέλουν να τον συλλάβουν. Επιλεκτική δικαιοσύνη για ακόμη μια φορά: αν συγκαλύπτεις την αλήθεια είσαι ελεύθερος, αν τη δημοσιεύεις συλλαμβάνεσαι. Δεν υπήρχε βέβαια καμμία αυτεπάγγελτη δίωξη για αυτούς που την είχαν 2 χρόνια και την απέκρυβαν, για τα εγκλήματα ακόμη και βουλευτών της Χ.Α. ενάντια στους μετανάστες, το ίδιο. Κι ενώ θα περίμενε κανείς να είναι πρώτο θέμα στα ΜΜΕ τα ονόματα της λίστας, είναι αυτό της δίωξης του δημοσιογράφου. Κι ενώ θα περίμενε κανείς. επίσης, όλοι οι συνάδελφοί του να τον συμπαρασταθούν, μόνο η Ακρίτα κι ο πιτσιρίκος ώς αυτή την στιγμή τον συμπαραστέκονται. Από τα κόμματα δε, προς τιμήν του μόνο ο Συριζα. Δημοσιεύω παρακάτω αυτούσια μια ανάρτηση για το θέμα αυτό του πιτσιρίκου, που προς τιμήν του, την έγραψε προτού μάθει για την δίωξη του Βαξεβάνη. Βρήκα σημαντικό αυτό το άρθρο και για το λόγο ότι μιλάει και για την "κατάρα του Έλληνα; Ο φθόνος. Γιατί αυτός κι όχι εγώ;...".
Α.Μ.

*** 

Οι πάντες αναζητούσαν τη λίστα Λαγκάρντ επί μήνες αλλά -τώρα που δημοσιεύτηκε στο HOTDOC- πολλοί δεν την θέλουν πια. Η υπόθεση της δημοσίευσης της λίστας Λαγκάρντ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το πραγματικό και χρόνιο πρόβλημα της Ελλάδας• που δεν είναι, βέβαια, η χρεοκοπία.


Η λίστα Λαγκάρντ είναι επί δυο χρόνια στα χέρια δυο πρώην υπουργών Οικονομικών –Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος- που την κρατούν κρυφή.

Εν τω μεταξύ, σε άλλες χώρες –Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία κλπ-, οι αρχές αξιοποίησαν τη λίστα Λαγκάρντ, για να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή και να φέρουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα –που θεωρητικά χρειάζεται και το τελευταίο ευρώ για να επιβιώσει- ξεσπάει σάλος όταν αποδεικνύεται πως Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου και οι υφιστάμενοί τους, που υποτίθεται πως κυνηγούν τη φοροδιαφυγή, έχουν στα χέρια τους τη λίστα Λαγκάρντ με ονόματα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία αλλά ο ένας δεν τη διάβασε, ο άλλος την έχασε, ο τρίτος την έβαλε κατά λάθος στο πλυντήριο κλπ.

Ο Κώστας Βαξεβάνης δημοσιεύει σήμερα τη λίστα Λαγκάρντ που όλοι αναζητούν και –ενώ θα περίμενες να υπάρξει ανακούφιση, χαρά και επιβράβευση του δημοσιογράφου- συμβαίνει κάτι απίθανο.

«Γιατί δημοσίευσε ο Βαξεβάνης τη λίστα Λαγκάρντ;», «Πού την βρήκε τη λίστα;», «Και τι μας νοιάζει εμάς η λίστα Λαγκάρντ», «Είναι ατιμία να δημοσιεύεις ονόματα καταθετών», «Η λίστα δημοσιεύτηκε για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τα μέτρα», «Και πού ξέρω εγώ πως αυτή είναι η πραγματική λίστα Λαγκάρντ και δεν έχουν αφαιρεθεί ονόματα;», «Και γιατί δημοσιεύτηκε Σάββατο;», «Έλα μωρέ, πλακάκια τα έχουν κάνει και έβαλαν τον Βαξεβάνη να δημοσιεύσει τη λίστα για να ξεχαστεί η υπόθεση», «Αφού η Δικαιοσύνη θα θάψει τη λίστα, τι νόημα έχει που την έβγαλε ο Βαξεβάνης;».

Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που διαβάζω από το πρωί σε σάιτ και μπλογκ, ενώ τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για την ώρα, κάνουν την πάπια ή υποβαθμίζουν το θέμα. Για να μην είμαι άδικος, οι απλοί πολίτες –στην πλειοψηφία τους- και κάποιοι δημοσιογράφοι (κυρίως, άνεργοι) επιβραβεύουν τον Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι υπόλοιποι λαλίστατοι και μαχητικοί συνάδελφοι του Κώστα Βαξεβάνη έχουν βγάλει τον σκασμό. Άλλοι επειδή αυτή είναι η γραμμή που τους έχουν δώσει τα αφεντικά τους και άλλοι επειδή φοβούνται.

Ο μόνος που θα δώσει σίγουρα συγχαρητήρια στον Βαξεβάνη είναι ο Τράγκας που είναι στη λίστα Λαγκάρντ–και έπαιρνε εκατομμύρια κρατικής διαφήμισης από τις κυβερνήσεις για τα ανύπαρκτα έντυπά του- αλλά ο Τράγκας είναι γάτα και ξέρει πως τον ακούνε ηλίθιοι και καθυστερημένοι που θα πιστέψουν όποια μαλακία και να τους πει.

Υπάρχουν, βέβαια, και πολλές επιθέσεις κατά του Βαξεβάνη στα social media. Λες και είναι αυτός που χρεοκόπησε τη χώρα ή πήρε μαύρα χρήματα και τα κατέθεσε στο εξωτερικό. Μπορεί να τον βάλουν και φυλακή επειδή δημοσίευσε τη λίστα που έκρυβαν οι κυβερνήσεις και έψαχναν οι πολίτες.

Ξέρετε ποια είναι η κατάρα του Έλληνα; Ο φθόνος. Γιατί αυτός κι όχι εγώ;

Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι δεν θα συγχωρήσουν στον Βαξεβάνη ότι δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ. Με τη δημοσίευση της λίστας, τους υπενθύμισε πως δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά σκλάβοι. Τους χαλάει την πιάτσα.

Κανείς δεν μπορεί να παραδεχτεί πως κάποιος άλλος Έλληνας έκανε κάτι καλό.

Το βλέπεις στους δρόμους, στις δουλειές, στο διαδίκτυο.

Σχεδόν όλοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να μειώσουν τις προσπάθειες, τις δουλειές, τις δημιουργίες και τις προσωπικότητες των άλλων.

Δεν θέλουν να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι· θέλουν να συκοφαντήσουν, να μειώσουν και να τραβήξουν τον άλλο στο βυθό τους.

Στο μυαλό τους είναι συνέχεια να εντοπίσουν το αδύνατο σημείο του άλλου, να βρουν μια κακή του στιγμή, αν δεν βρίσκουν κακή στιγμή να δημιουργήσουν μια ψεύτικη, να απομονώσουν μια φράση του και να την παραποιήσουν, ώστε να καταφέρουν να τον διαβάλουν, να τον κάνουν «ανάπηρο» για να δικαιολογήσουν τη δική τους «αναπηρία».

Και ενώ η Ελλάδα χρεοκόπησε, οι Έλληνες συνεχίζουν να κατηγορούν όποιον Έλληνα πάει να σηκώσει κεφάλι αλλά, από την άλλη, ψήφισαν ξανά και έκαναν κυβέρνηση αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και που τους κατηγορούσαν πριν τους ψηφίσουν, ενώ, παράλληλα, θέλουν να αλλάξει εντελώς η χώρα χωρίς να αλλάξει τίποτα – και, προπάντων, να μην αλλάξουν οι ίδιοι. Το έθνος χρειάζεται ψυχίατρο.

Προσκυνημένοι, συκοφάντες, μικρόψυχοι και φθονεροί. Αυτοί είναι –στην συντριπτική πλειοψηφία τους- οι Έλληνες σήμερα.

Και οι Έλληνες παίρνουν σήμερα αυτό που τους αξίζει.

(Και επειδή ξέρω ότι μάλλον είσαι κακομοίρης και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι «άσε, ρε πιτσιρίκο, που είσαι κολλητός με τον Βαξεβάνη και σε ταΐζει κιόλας», τον Κώστα Βαξεβάνη τον έχω συναντήσει δυο φορές –μια στο Σύνταγμα τον Ιούνιο του 2011 στο Σύνταγμα ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και μία τον Δεκέμβριο του 2011 στην ΕΣΗΕΑ στην συνέντευξη Τύπου για το πρώτο τεύχος του Unfollow- και δεν έχουμε καμία οικονομική συναλλαγή. Μετά από αυτές τις διευκρινίσεις, νομίζω πως θα μου επιτρέψετε να πω «Μπράβο, Κώστα».)


update Μόλις ανέβασα το κείμενο, έμαθα πως η Εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ». 

---------------------------------
Πηγή:πιτσιρίκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.