Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο μαύρος Dirty Harry και ο λευκός Dirty Spy: Η διδακτική ιστορία του Έντουαρντ Σνόουντεν

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2013

Share

& Comment

Έντουαρντ Σνόουντεν
Τι έκανε ο… κατάσκοπος Σνόουντεν; Πήρε μια παράτολμη πρωτοβουλία, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του, για να προστατέψει ό, τι είναι δυνατό να προστατευτεί στις θολές μέρες που ζει η ανθρωπότητα. Γνώριζε από μέσα, ως τεχνικός σύμβουλος, και αποκάλυψε σε όλο τον κόσμο τα αίσχη του Αμερικανού Μεγάλου Αδελφού: Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) είχε καλωδιώσει, βυσματώσει, βραχυκυκλώσει οργανισμούς, πρεσβείες, δημόσια κτίρια και παρακολουθούσε όλες τις συνομιλίες, του ψιθύρους, τις σιωπές, ακόμα και τις σκέψεις όχι μόνο των «εχθρών» των ΗΠΑ, αλλά και των συμμάχων τους! Μεταξύ των οποίων όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση – και φυσικά η Ελλάδα.

Εν ολίγοις ο Σνόουντεν αποκάλυψε μια τεράστια υπόθεση κατασκοπείας – και τώρα κατηγορείται ο ίδιος και όχι ο αρχικατάσκοπος Ομπάμα και οι συνένοχοί του, για κατασκοπεία! Για να αποδειχτεί ότι στον κόσμο μας δεν είσαι ότι δηλώσεις, αλλά ότι σε δηλώσουν οι Αμερικανοί – τρομοκράτης, κατάσκοπος, εχθρός της ανθρωπότητας, ή φίλος της, ανάλογα με τις επιδιώξεις του Λευκού Οίκου.
Αυτό τον άνθρωπο ο φίλος του λαού και των μυστικών υπηρεσιών Ομπάμα τον έχει επικηρύξει και έχει εξαπολύσει όλα τα μαντρόσκυλα και όλη την ισχύ των ΗΠΑ εναντίον του -έτσι ώστε καμιά χώρα να μην του δώσει πολιτικό άσυλο, για μια εξόχως πολιτική πρωτοβουλία, για την οποία του αξίζει παράσημο. Στην Αμερική όμως, που έχει επιδοθεί σε σαφάρι για την έκδοσή του, είναι πιθανότατο να καταδικαστεί μέχρι και σε θάνατο -ως κατάσκοπος!

Έτσι βλέπουμε ένα παιγνίδι θανάτου να εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν τολμά να δώσει άσυλο στον Σνόουντεν. Ο Πούτιν τον χρησιμοποιεί ως πιόνι στα παιγνιδάκια του με τον Ομπάμα και τον έχει μαντρωμένο στο transit του αεροδρομίου της Μόσχας. Μικρότερες χώρες, που θα ήθελαν να του δώσουν άσυλο, φοβούνται την εκδικητική μανία των ΗΠΑ. Ενώ χτες έγινε το πιο αποκαλυπτικό: Η Γαλλία και η Πορτογαλία απαγόρευσαν στο αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες να περάσει από τον εναέριο χώρο τους. Και η Αυστρία υποχρέωσε το αεροπλάνο με τον Έβο να προσγειωθεί στη Βιέννη, όπου παρέμεινε εννέα ώρες και το έκαναν οι πράκτορες φύλλο-φτερό, γιατί δήθεν υπήρχε η πληροφορία, ή η υποψία ότι μέσα βρισκόταν ο Σνόουντεν -ο οποίος έχει ζητήσει άσυλο και από τη Βολιβία, όπως και από τον Ισημερινό.

Οι κυβερνήσεις χωρών που βοήθησε ο Σνόουντεν, σπεύδουν δηλαδή να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να τον συλλάβουν και να τον τιμωρήσουν επειδή τις βοήθησε! Και η διεθνής μαφία που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα, δολοφονεί ελευθερίες και προγράφει λαούς και ανθρώπους, δεν δίστασε να μεταχειριστεί τον εκλεγμένο πρόεδρο μιας ανεξάρτητης χώρας λες και είναι κακοποιός. Αλήθεια, έκαναν και σωματική έρευνα στον Έβο μπας και έκρυβε τον Σνόουντεν στην τσέπη του;

Ήξεραν φυσικά τα γεράκια και τα κοράκια του Ομπάμα όχι μόνο ποιος βρίσκεται στο αεροπλάνο του Μοράλες, αλλά και τι μάρκα καφέ έπιναν οι επιβάτες. Άλλο επιδιώκουν με το σώου τύπου Dirty Harry (come on punk, make my day…) στο αεροδρόμιο της Βιέννης: Να δείξουν σε όλο τον κόσμο πόσο αποφασισμένοι είναι να πατήσουν επί δικαιωμάτων και πτωμάτων για να περάσουν χειροπέδες στον άνθρωπο που έδειξε τη μούρη του παγκόσμιου αστυνόμου πίσω από το χαμόγελο του μπάρμπα Σαμ.
Να επιδείξουν σε όλο τον κόσμο πόσο πειθαρχική και πειθήνια γίνεται η Ευρώπη όταν θυμώνει η Αμερική.

Να αναδείξουν σε όλο τον κόσμο την υπεροχή των λευκών της φυλής Ομπάμα απέναντι σε Ινδιάνους της φυλής Μοράλες.

Και να αποδείξουν σε όλο τον κόσμο who is the boss -ποιος είναι το αφεντικό.

Τώρα το ξέρουν και όσοι κάνουν πολιτική με τις αντιθέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης, και όσοι βασίζονται υπερβολικά στην καλή διάθεση χωρών που έχουν καλή διάθεση, και όσοι πίστεψαν ότι ένας μαύρος πρόεδρος φέρνει την άνοιξη: Αν τους χτυπήσουν χαράματα την πόρτα μπορεί να είναι η ΔΕΗ που ήρθε να κόψει το ρεύμα, αλλά μπορεί να είναι και ο αντιπρόσωπος της CIA στη γειτονιά τους που ήρθε να κόψει κεφάλια…

ΥΓ. Μπορεί και να τους βγει σε κακό τους αλαζόνες Αμερικάνους η εισβολή στο αεροπλάνο του Μοράλες. Την έχουν ξαναπάθει. Ήδη καλούν σε αντίσταση στην αμερικάνικη αποικιοκρατική θρασύτητα διάφορες χώρες της νότιας Αμερικής. Και οι αντιδράσεις στην Ευρώπη δεν είναι αμελητέες. Κάθε φωνή διαμαρτυρίας έχει τέτοιες ώρες τη σημασία της -κι αν διαμαρτύρεται στα ελληνικά έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για μας…

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

----------------------------
Πηγή:koutipandoras

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.