Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ Μαγνησίας - Συμπαράσταση στον αγώνα των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (30/8/13)

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2013

Share

& Comment


ΕΛΜΕ Μαγνησίας - Συμπαράσταση στον αγώνα των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (30/8/13)
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ του Νομού Μαγνησίας δηλώνει απερίφραστα τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, στους δοκιμαζόμενους από τα τελευταία μέτρα της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 
Σημειώνουμε ότι τις επόμενες μέρες οι πρώτοι από αυτούς (περίπου το 20%) καλούνται να βγουν στην εργασιακή περιπλάνηση που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην απόλυσή τους. Οι επόμενοι θα ακολουθήσουν μέχρι το Δεκέμβρη και την ερχόμενη χρονιά. Ο κυβερνητικός στόχος είναι 150.000 εργαζόμενοι μέχρι το 2015 να δουν την έξοδο από την εργασία τους.

Σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας εντέλλεται την αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και τον καθορισμό πλεονάζοντος προσωπικού εντός ανεκδοτολογικά στενών χρονικών προθεσμιών, επιβεβαιώνοντας το ότι αξιολογήσεις και οργανογράμματα επιδιώκεται να χρησιμοποιηθούν εντελώς προσχηματικά για την επικοινωνιακή υποστήριξη προειλημμένων αποφάσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειακών μνημονίων της χώρας.

Παράλληλα με τις σοβαρότατες πολιτικές αντιρρήσεις συνολικά για το εγχείρημα της διαθεσιμότητας και για τα δεινά που αυτό επισωρεύει στην ελληνική κοινωνία, οφείλουμε να επισημάνουμε τον παραλογισμό της στόχευσης στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Οι διαθεσιμότητες - απολύσεις που γίνονται, όχι μόνο στην Παιδεία αλλά και στον χώρο της Υγείας, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν πλήττουν μόνο τους εργαζόμενους σ' αυτούς τους χώρους αλλά όλο το λαό αφού υποβαθμίζονται και διαλύονται υπηρεσίες και δομές, που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες όπως είναι της παιδείας και της υγείας, της πρόνοιας, της ασφάλισης.

Οι Διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλία είναι αποφασισμένοι να αποτρέψουν με δυναμικές κινητοποιήσεις τις εξελίξεις αυτού του είδους, που ως μόνο στόχο έχουν την περαιτέρω απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και την περαιτέρω φτωχοποίηση των συναδέλφων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί. Δεν κάνουν βήμα πίσω από την ΑΠΑΙΤΗΣΗ για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να μην προχωρήσουν οι απολύσεις.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί του Νομού Μαγνησίας, γνωρίζουμε πολύ καλά τα «μέτρα» αυτά που τόσα δεινά επέφεραν, επιφέρουν και θα επιφέρουν στην Παιδεία αν δε σταματήσουμε εκείνους που αναίσχυντα τα εφαρμόζουν.
Με βάση αυτό το στόχο δηλώνουμε τη συμπαράσταση και τη συμπόρευσή μας με τους δοκιμαζόμενους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τους υπαλλήλους της Υγείας, των ΟΤΑ, όλων των υπηρεσιών του Δημοσίου, όλων των υπαλλήλων του Ιδιωτικού τομέα καθώς και όλων των εργαζομένων και ανέργων που θίγονται από τη λαίλαπα που βιώνουμε.

Όλοι στον κοινό αγώνα για να αποτραπούν τα σχέδια της συγκυβέρνησης για απολύσεις στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.

Όλοι στο πλάι των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας
------------------------------------------------
Πηγή: www.elme-mag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.