Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Προς το Facebook, Google etc και όλες τις free υπηρεσίες που παραβιάζουν την ...ιδιωτικότητά μου!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2014

Share

& Comment

Προς το Facebook, Google etc και όλες τις free υπηρεσίες που παραβιάζουν την ...ιδιωτικότητά μου!
Ας μην είμαστε υποκριτές, για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε το FB, το Twitter κλπ., για ποιο λόγο αναρτούμε τις σκέψεις μας εκεί; Για να τις βλέπουμε μόνο εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος; Όχι βέβαια. Το κάνουμε για να τις διαβάσουν οι φίλοι μας (εικονικοί ή όχι δεν έχει σημασία) και, ή δυνατόν, όλος ο κόσμος. Η μήπως όχι; Το ίδιο βέβαια ισχύει και με τις φωτογραφίες ή βίντεο που δημοσιεύουμε ή κοινοποιούμε από τρίτους. Πείτε αλήθεια, πόσες φορές δεν χαρήκατε με τα πολλά like / retweet / favorite ή σχόλια που πήρατε με την τάδε ή την δείνα ανάρτησή σας; 

Ας είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, τα ελεύθερα μιντια από τη δεκαετία του 90, ήταν μια επανάσταση για τον απλό πολίτη. Άντε αν δεν ήταν επανάσταση, ήταν τουλάχιστον ένα επαναστατικό εργαλείο, που σαν τέτοιο έχει όπως το μαχαίρι, την καλή του και την αρνητική πλευρά. Η καλή του είναι, ότι δίνει στον καθένα τη δυνατότητα, να γίνει εν δυνάμει ένας αυτοδίδακτος δημοσιογράφος ή ένας μικρός συγγραφέας. Και μάλιστα χωρίς να ξοδέψει μία, ΔΩΡΕΑΝ!. Η κακή του πλευρά -εκτός των άλλων- είναι ότι χάνει το copyright, χάνει την αποκλειστικότητα των δημοσιεύσεών του: ο καθένας που τον διαβάζει, μπορεί χωρίς να χρειάζεται να τον ρωτήσει, να τον αντιγράψει, να τον οικειοποιηθεί, να τον αναπαράγει ανεξέλεγκτα. Επαφίεται στην καλή προαίρεση του αντιγραφέα, να κοινοποιήσει την Πηγή. Αν δεν το κάνει δεν τιμωρείται γι'αυτό.

Θες λοιπόν ιδιωτικότητα, ή έστω αν θες copyright πληρώνεις και τυπώνεις τις σκέψεις, τις ιδέες σου σε ένα βιβλίο κλπ. Όταν όμως συμφωνείς να χρησιμοποιήσεις ένα free εργαλείο όπως το FB, Twitter etc. πρέπει να σκεφτείς ότι ό,τι κι αν σου πει ο κατασκευαστής, τα πάντα είναι στον έλεγχο του κατασκευαστή (και υπό τον έλεγχο των αναγνωστών σου)!. Το ίδιο και με τα e-mail, sms etc: ό,τι και να κάνεις –εκτός κι αν τα αποκρυπτογραφήσεις (πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο!)-, δεν χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερος hacker, για να τα διαβάσεις, π.χ. εγώ, κωδικούς χρήστη δεν στέλνω μέσω e-mail, παρά μόνο τηλεφωνικά (αν και αυτό ως γνωστόν παραβιάζεται -απλά είναι λίγο ποιο ασφαλές επειδή είναι ποιο δύσκολο -και λιγότερο πιθανό να γίνει). 

Αν θες λοιπόν -δωρεάν- επικοινωνία με άλλους, μην το ψάχνεις, τα πάντα είναι δημόσια και οπωσδήποτε στον έλεγχο του κατασκευαστή, οτιδήποτε άλλο είναι -συγνώμη- μπούρδα - ηλιθιότητα!.

Κάθε λίγο και λιγάκι, ιδιαίτερα στο FB, αναρτώνται -όπως και τώρα- παρόμοια hoaxes (=φάρσες): 
Από χθες ένα νέο hoax κυκλοφορεί στο Facebook. Το νέο hoax προσπαθεί να “πιαστεί” από την ανασφάλεια του κάθε χρήστη που σκέφτεται ότι τα δεδομένα που έχει ανεβάσει στην δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης δεν θα ήθελε να βρεθούν σε χέρια τρίτων. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει άλλες φορές εκκλήσεις σε αναρτήσεις "φίλων" με την προτροπή ότι όσο ποιο πολλά like γίνουν, δήθεν τόσο χρήματα θα πληρώσει το Facebook για "καλό σκοπό"... κλπ. Όλ' αυτά είναι hoaxes, δηλαδή κοινώς μπούρδες που κάποιος τις σκαρφίστηκε και πέφτουν όλοι στη λούμπα.

Βλέποντας το πόσοι και πόσες, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από άλλους χρήστες και σάιτς, δημοσιεύουν αυτή την παπαριά με τη δήλωση προστασίας από το φουμπου, σε πιάνει θλίψη. Κι ύστερα αναρωτιόμαστε από πού ξεφύτρωσαν τόσοι ψεκασμένοι, γιατί πηγαίνουμε κατά διαόλου και διάφορα τέτοια.
Όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να διακρίνουμε ούτε τα αυτονόητα, άστα βράστα.

Παράδειγμα: η παραπάνω παράγραφος δεν είναι δική μου, την πήρα με copy - paste από ανάρτηση 'φίλου' στο FB, με την οποία και συμφωνώ. Αν δεν αναφέρω ότι την έγραψε ο συγγραφέας Νίκος Αραπάκης, δεν θα το καταλάβαινε ίσως κανείς, εκτός από τον ίδιο! Και πιστεύω θα του άρεσε κιόλας που το έκανα... 

Έτσι δουλεύουμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης: όλα ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ, ελεύθερο COPY - PASTE με αναφορά πηγής. Τέλος. 

Οτιδήποτε άλλο δεν ισχύει, εκτός κι αν είσαι ηλίθιος ή ανόητος -εκτός από ευκολόπιστος-, και πιστεύεις σε χίμαιρες.

Μπορείς να ζήσεις χωρίς το FB, το Twitter; Μπορείς. 

Χωρίς τη μηχανή αναζήτησεις GOOGLE; Δεν μπορείς, ομολόγησέ το. 

Ε λοιπόν, αν τα χρησιμοποιείς, να ξέρεις ότι σε 'διαβάζουν', και, σύμφωνα μ'αυτά που γράφεις σου στέλνουν διαφημίσεις, απ' τις οποίες κονομάνε πολύ χρήμα. Αυτό είναι το τίμημα της ελεύθερης χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και πρόσεξε, υπάρχουν εργαλεία με τα οποία μπορείς να "εξαφανίσεις" τις διαφημίσεις τους π.χ. AdBlock plus!

Εξακολουθείς να διαφωνείς με τα παραπάνω, κανένα πρόβλημα, γύρνα στην παλαιολιθική εποχή: μη χρησιμοποιείς ΚΑΝΕΝΑ ελεύθερο μιντια, κανένα e-mail / SMS μην χρησιμοποιείς κινητή τηλεφωνία, κλείσε το Internet!

Τελειώνοντας παραθέτω την πρωινή ανάρτηση - απάντηση για το εν λόγο θέμα, όπου βέβαια το βάρος πέφτει στην ειρωνική - πιπεράτη ανάρτηση της πανέξυπνης Έλενας Ακρίτα!

---------

Επειδή κάποιος μαλάκας του'ρθε η ιδέα ότι μπορεί με κάποιο τρόπο ν'απαγορεύσει το Facebook, Google etc, να παραβιάζει (δήθεν) την ιδιωτικότητά του και τα συναφή και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό είναι μάταιο (όσο και ανόητο), αναρτώ κι εγώ ένα κείμενο της Έλενας Ακρίτα που με εκφράζει κάργα:

"Λόγω του γεγονός που έχω τα νεύρα μου από 8 χρονώνε και το Facebook καταπατάει τα δεδομένα μου με βρεμμένα πόδια, ενώ το παρκέ δε σφουγγαρίζεται μαλάκα, ε μαλάκα, ΠΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΤΑΚΙΑ ΛΕΜΕ. Και λόγω του γεγονός που επιτρέπει την κλοπή πληροφοριών, 3 ασημένια κουταλάκια κι ένα πρίτι μπρα τώρα μόνο 9,9 €, δηλώνω τα εξής:
Σήμερα, 27 Νοεμβρίου και ώρα - θα 'ναι παρά τέταρτο ή πάω πίσω; - σύμφωνα με το άρθρο δεν το θυμάμαι θα ρωτήξω τον Κούγια, ό,τι φωτογραφίες, κείμενα, Λειβαδίτη, Μπουκόφσκι, 111.488 καρδούλες και και μια τυροκαυτερή να τσιμπάει η παρέα - όλα ανήκουν στο προφίλ μου. Το ανφάς χάριζμά τους στα μούτρα τα δικά τους.
Λόγω του γεγονός που είμαι στρατιωτικός και τα λέω τσεκουράτα, λέω του Facebook ασταδιάλα ρε. Κι άμα θες να ξες, απαγορεύεται να αποκαλύψεις, αντιγράψεις, βρίσεις, να με πεις αι μαρή, να με κράξεις που πήγα περίπτερο με καλσόν και τσόκαρο.
Και του λέω "Άκου να δεις, Facebook άμα μου ξεπατικώσεις το ευαίσθητο δεδομένο "κασερόπιτα με τζίντζερ και μπλακ φόρεστ" πρώτον θα πας φυλακή και δεύτερον χάλια μωρέ δεν τρώγεται. ΚΙ ΕΜΕΝΑ FACEBOOK ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ, ΝΤΑΞ;
Αντιγράψτε το όλοι 13 φορές και θα γίνετε πλούσιοι, ευτυχισμένοι και με μια χοληστερίνη θεά. Ένας που δεν το αντέγραψε τον βρήκε ο Χάρος στο φτερό και ο ΕΝΦΙΑς όταν σκύβει για νερό. Και μια άλλη ξεφτιλίστηκε καθότι όταν πίνει μια γυναίκα κι όταν παραφέρεται μην τηνε παρεξηγείτε πως πονάει δεν ξέρετε. Λόγω του γεγονός αυτού, δηλώνω ότι είμαι η Έλενα, είμαι καλά κι η διπολική μου ακόμα καλύτερα. Ακούς, Facebook, ακούω να λες, α γεια σου παλκάρ' μου."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.