Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Η Ζωή είναι ωραία! – by To Skouliki Tom

Σάββατο, Φεβρουαρίου 07, 2015

Share

& Comment

Η Ζωή είναι ωραία! – by To Skouliki Tom
Με ρεκόρ ψήφων η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι από σήμερα η νέα Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, παρά την εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη που πρότεινε για Πρόεδρο της Βουλής, Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Μπόμπολα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέσπασε 235 ψήφους σε σύνολο 298, ενώ αν ο ΣΚΑΪ έκανε τώρα την ψηφοφορία για την εκπομπή “Μεγάλοι Έλληνες”, δεν αποκλείεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου να ξεπερνούσε σε ψήφους ακόμα και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Είναι γνωστό ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε δεχτεί τα προηγούμενα χρόνια τις περισσότερες λεκτικές επιθέσεις από κάθε άλλο βουλευτή, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που τοποθετήθηκαν δημοσίως εναντίον της υποψηφιότητάς της.

Δεν εκπλήσσομαι καθόλου που πολλοί συνάδελφοί της και έγκριτοι δημοσιογράφοι έτρεμαν μπροστά στο ενδεχόμενο να αναλάβει το προεδρείο της Βουλής. Έχουν πολλούς σκελετούς στις ντουλάπες τους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δεχτεί αρνητικά σχόλια για το φύλο της, τα κιλά της, τον γάμο της και το ντύσιμό της, ενώ αυτό που πραγματικά ενοχλούσε τους αντιπάλους της ήταν το γεγονός ότι υπήρξε η πιο μάχιμη βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κι αυτό την έκανε έκανε ιδιαίτερα αγαπητή στους ψηφοφόρους οι οποίοι την τίμησαν δεόντως – όπως της άξιζε – στις πρόσφατες εκλογές.

Στην πρώτη της ομιλία, η νέα Πρόεδρος της Βουλής δεσμεύτηκε για αναβάθμιση του ρόλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου και αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, με στόχο τη διαφάνεια, την πάταξη της διαφθοράς, τη διερεύνηση όλων των εκκρεμουσών υποθέσεων και την τάχιστη σύσταση της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Πράγματα αυτονόητα δηλαδή που όμως είναι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα. Όπως πρωτόγνωρα είναι και πολλά άλλα που ζούμε αυτές τις μέρες.

Εγώ δεν ψήφισα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου – δεν ψήφισα καν ΣΥΡΙΖΑ – αλλά είχα την τύχη να τη γνωρίσω από κοντά λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Για την ακρίβεια μας σύστησε η Δέσποινα Κουτσούμπα σε ένα εστιατόριο των Εξαρχείων.

Πέρα από το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου διέκοψε το φαγητό της και σηκώθηκε όρθια για να με χαιρετήσει – γεια σου, Αντώνη Σαμαρά! -, μου έκανε εντύπωση το πόσο χαμογελαστή και εγκάρδια ήταν, ενώ όταν την προσκάλεσα να μιλήσει στη ραδιοφωνική εκπομπή μας, δέχτηκε με χαρά και με ξαναρώτησε το όνομά μου, το οποίο επανέλαβε δυνατά.

Μπορεί να ακουστώ υπερβολικός αλλά νομίζω ότι αυτός ήταν ό τρόπος της να το καταγράψει παντοτινά στη μνήμη της. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που ξεχνάει αυτή η γυναίκα.

Μερικές μέρες αργότερα, ακριβώς μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, το τηλέφωνό μου χτύπησε. Ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου που με χαιρέτησε με το ονοματεπώνυμό μου και μου είπε ότι ήθελε να μιλήσει στην εκπομπή μας λίγο μετά την εμφάνισή της στο Mega. Είχε μάθει από τη Δέσποινα Κουτσούμπα για το μπλογκ μας, είχε διαβάσει κείμενά μας και μας ήξερε όλους.

Είμαι πολύ χαρούμενος που η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβασε το μπλογκ μας και είμαι ακόμα πιο χαρούμενος που τη γνώρισα από κοντά.

Αλλά κυρίως είμαι χαρούμενος που έγινε Πρόεδρος της Βουλής.

Η Ζωή είναι ωραία!

Της εύχομαι τα καλύτερα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζω τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά τη σημερινή ομιλία της. Την αποκάλεσαν “κομματικότερη του κόμματος” και “κομματική συνιστώσα”. Αυτό σημαίνει ότι τα είπε καλά. Για πολλούς, η ζωή από δω και πέρα δε θα είναι καθόλου ωραία. Κι αυτό μας αρέσει.)


~~~§§§~~~

(Πριν 19 λεπτά έγραψα το παρακάτω τίτλο σε ανάρτησή μου για τον χθεσινό λόγο της Ζωής:
Ούτε στους Βαρουφάκηδες πιστεύω ούτε αυτούς που λένε πολλά μπλα μπλα. Εκτιμούσα -και μετά την μνημειώδη ομιλία της χθες σαν πρόεδρος της Βουλής- εκτιμώ περισσότερο, εκτός απ΄τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ζωή Κωσταντοπούλου!
AMOR 7/2/2015)


--------------------
[Πηγή]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.