Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Χθες έγινε στο Βόλο με αρκετή επιτυχία η 1η συνάντηση γνωριμίας-συντονισμού για το ΟΧΙ που διοργάνωσε ο @jodigraphics15

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2015

Share

& Comment

Χθες έγινε στο Βόλο με αρκετή επιτυχία η 1η συνάντηση γνωριμίας-συντονισμού για το ΟΧΙ που διοργάνωσε ο @jodigraphics15
Χθες, έγινε στο κορδόνι της παραλίας του Βόλου, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας - συντονισμού, που διοργανώνει εντελώς μόνος του, -ο βολιώτης τη καταγωγή, κι εδώ κι 6 χρόνια οδοντίατρος στην Ολλανδία-, πασίγνωστος για τα περίφημα - καυστικά γραφιστικά του στο διαδίκτυο εδώ και χρόνια, ο @jodigraphics15, κατά κόσμον Δημήτρης.

Η συνάντηση ξεκίνησε με πολύ λίγο κόσμο στις 7:00. 'Οταν φτάσαμε εμείς -εγώ με τη γυναίκα μου- στις 7:15, είμασταν δεν είμασταν καμιά δεκαριά, όμως σε ένα μισάωρο περίπου, θες απ' την κινητοποίηση που έκανε ο ίδιος ο Δημήτρης (πολύ λίγο σ' αυτό βοήθησε κι η αφεντιά μου), θες κι από τυχαία παρευρισκόμενους εκείνη τη στιγμή θαμώνες της παραλίας, μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, υποθέτω κάποια στιγμή πρέπει να είμασταν πάνω από 50-60 άτομα.

Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή, το ίδιο και οι πολίτες που ήθελαν να πουν την άποψή τους: πρέπει να έλαβαν το λόγο πάνω από 20 παρευρισκόμενοι, κάθε ηλικίας, από 20ρηδες έως 70ρηδες θα έλεγα.

Τα κύρια ερωτήματα ήταν:
  • Τι κάνουμε τώρα;
  • Γιατί μας πρόδωσε ο Σύριζα;
  • Τι ψηφίζουμε στις επερχόμενες εκλογές;
  • Πως εξηγείται η κωλοτούμπα εν μια νυκτί του Τσίπρα, το ηρωικό ΟΧΙ να το κάνει ΝΑΙ και να νεκραναστήσει την τελειωμένη μνημονιακή αντιπολίτευση;
  • Γιατί δεν δίνουν στην Βουλή το τι συζητήθηκαν στο συμβούλιο των αρχηγών υπό τον ΠτΔ;
  • Γιατί δεν ζήτησε συγνώμη ο Λαφαζάνης για την 6μηνη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, όπου σημειωτέον δεν έκανε τίποτα το δραστικό όπως π.χ. να σταματήσει το κακό στις Σκουριές;
  • Με ποιο σκοπό διοργανώνει ο Δημήτρης αυτές τις συγκεντρώσεις, αν θα κατεβεί υποψήφιος; κ.α. συναφή
  • και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι τώρα.

 Οι σημαντικότερες απόψεις που ακούστηκαν:
  • Το εκτός ΚΚΕ μνημονιακό μπλοκ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ζωή Κωσταντοπούλου και λοιποί, πρέπει με τον ένα ή άλλο τρόπο ενωμένοι, να οδηγήσει τον κόσμο του ΟΧΙ μέχρι τέλους, έξω από τα δεσμά των μνημονίων, της ΕΕ και της υποτέλειας.
  • Αποκρούστηκε από τους περισσότερους, η άποψη που ακούστηκε από κάποιους για συνειδητή αποχή.
  • Κυρίως από τον Δημήτρη, αλλά κι από άλλους, τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης μιας τέτοιας αλληλοενημέρωσης σαν κι αυτή που ξεκίνησε σήμερα, είτε μέσω του διαδικτύου είτε μέσω προσωπικών συζητήσεων.
  • Κάποιοι μίλησαν αυτοκριτικά για το λάθος που έκαναν στις 25 του Γενάρη να ψηφίσουν Σύριζα, ενώ κανονικά θα ψήφιζαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  • Ασκήθηκε δριμεία κριτική για την κωλοτούμπα του Σύριζα, όμως και η ΛΑΕ δεν έμεινε στο απυρόβλητο για την έως τώρα πολιτική και τακτική της.
  • Μεγάλη εντύπωση έκανε η θερμή αποδοχή απ' τους περισσότερους, του ονόματος της Ζωής Κωσταντοπούλου, για την τίμια κι έντιμη στάση της, όσο και για την αντοχή της.
  • Τέλος ακόμα και το μεταναστευτικό συζητήθηκε, κι ενώ αρχικά έδειχνε να πηγαίνει σε άσκημους ατραπούς, με τη συμβολή των ψυχραιμότερων, κατέληξε σε όμορφη και συναινετική άποψη για το δράμα των κυνηγημένων προσφύγων, των οποίων το δράμα θα σταματήσει αν αρθούν οι γενεσιουργές αιτίες που το δημιούργησαν.
Στα Παραλειπόμενα:
Κάποιος δήθεν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, θέλησε κάποια στιγμή -και μάλιστα επώνυμα- να πάρει το λόγο, κι αφού άρχισε να λέει κάποιες κοινότοπες παπαριές, στο τέλος δήλωσε σχεδόν περήφανος που βοήθησε να βγει ο Μπέος...! Σε χρόνο dt οι περισσότεροι τον σταμάτησαν χλευάζοντάς τον και τον ανάγκασαν να φύγει άρον - άρον εν μέσω επευφημιών.
Εν κατακλείδι οφείλω να πω, πως κ' εμείς που συμμετείχαμε όπως κ' ο Δημήτρης που την διοργάνωσε, πρέπει όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι. Για αρχή ήταν μια όντως αρκετά καλή και πετυχημένη διοργάνωση. Η επόμενη θα' ναι καλύτερη.

Πολλά μπράβο κι ευχαριστώ στο κουράγιο και στην προσπάθεια του Δημήτρη. Μακάρι να βρει μιμητές.

(AMOR, @Apomor) 27/8/2015

1 σχόλια:

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.