Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Να μην καταφέρουν να μετατρέψουν την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Έλληνες σε κούραση και απογοήτευση... - Γιώργος Τυρίκος-Εργάς

Δευτέρα, Μαρτίου 14, 2016

Share

& Comment

Τα τελευταία δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια, δεν υπάρχει βιβλιογραφία που να λέει πως οι φράχτες δούλεψαν αποτελεσματικά στην αποτροπή ανθρώπων απελπισμένων για μετακίνηση. 

Αντιθέτως γνωρίζουμε πολύ καλά και με κάθε επιστημονική ακρίβεια πως οι φράχτες (κάθε είδους από ξύλινα παλούκια μέχρι φράχτες με drones) απλά είναι μια επιτέλεση αποχαύνωσης του μέσου συντηρητικού ημιμαθή "νοικοκύρη", εύκολη λύση στην αντζέντα δεξιάς και ακροδεξιάς πολιτικής. 

Θα θυμηθούμε επιπλέον, στους μήνες που θα έρθουν, πως ακόμα κι αν ένας καταφέρει να κρατήσει τους "εχθρούς" "απέξω" -ανθρώπους στην ουσία που τρέχουν να ξεφύγουν από πολέμους και φτώχεια για την οποία είναι συνυπεύθυνος- μένει "εντός" με έναν χειρότερο εχθρό που έχει συγκεκριμένο όνομα και λέγεται φασισμός. 

Αυτή η νέα προσφυγική "κρίση" είναι απολύτως διαχειρίσιμη, οι λύσεις έχουν προταθεί από την επιστημονική κοινότητα, είναι απλές και αποτελεσματικές ενώ μετατρέπουν την "κατάρα" των προσφύγων σε πραγματική ευλογία για την κοινωνία και την οικονομία. Υπάρχει η τεχνογνωσία, το ανθρώπινο δυναμικό, οι πόροι, ο χώρος. 

Δεν είναι εύκολο όμως να νικηθεί αυτή η άρχουσα τάξη που αιώνες τώρα παίζει το χαρτί του εθνικισμού για να κρατηθεί στην εξουσία. 

Χτίζουν τον φασισμό όπως τα παιδιά τα τουβλάκια και τον μοντάρουν κατά περίπτωση. 

Όμως οι καιροί αλλάζουν, η πληροφορία πλέον κυκλοφορεί με ταχύτητα και τρόπους πολύ δύσκολα ελεγχόμενους.

Σιγά σιγά ίσως μάθουμε να την διαχειριζόμαστε και ίσως σιγά σιγά μετατρέπουμε την ολιγαρχία σε μια αμεσότερη δημοκρατία. 

Θα πάρει γενιές. 

Μέχρι τότε -στο τώρα που μόνο έχουμε- μην δίνετε υπερβολική πίστη στην παντοδυναμία ή μην φοβάστε υπερβολικά τους άρχοντες. 

Ενέχουν στις πράξεις τους τον ίδιο τον σπόρο της φθοράς τους. 

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε τώρα είναι να μην καταφέρουν να μετατρέψουν την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Έλληνες σε κούραση και απογοήτευση και να μην καταφέρουν να μας αποκόψουν από τις φωνές και τα πρόσωπα εκείνα σε όλη την Ήπειρο τα οποία πραγματικά παλεύουν για ανθρωπισμό και ένωση των Λαών..

Γραβαντωμένοι, λαηφστάηληδες και δοσίλογα μίντια θα σκυλιάζουν πάντοτε. 

Το νου σας.Καλή στράτα πουλάκια μου. 

Κανείς μπάσταρδος δεν σας σταματάει.


---------------------------
Γιώργος Τυρίκος-Εργάς

ΥΓ,(ο τίτλος είναι δικός μου, βγαλμένος μέσ'απ'το κείμενο)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Copyright © 2014-15 Απόψεις επώνυμα™ is a registered trademark.

Designed by Templateism. Hosted on Blogger Platform.